Friday, June 11

kuning dan hitam

Pagi tadi pergi Maybank lagi. Dah tiga hari berturut-turut pergi sana. Membuat urusan-urusan memeningkan. Akak-akak kaunter tersebut memang dah kenal sangat dah.
Bukan mau sangat pun ke sana, tapi kerana inefisiennye mereka tersebut, maka memangla lebih memeningkan. Orang nak kasik duet kat awak pun, awak banyak songeh. Leceh la.
Aku memang dah cam akak/abang bank mana yang malas, yang gediks, yang kedekut kudrat, yang extra ramah, yang selsema tak baik-baik lepas 3 hari (tapi datang gak kerja), yang rabun tapi malas pakai spek, yang cakap kencang kerja haprak dll.
Tapi hari ni mood aku lift up sket sebab aku dapat hadiah dari Maybank. Tetiba je kat kaunter tengah tunggu dia cop sana sini, akak tu dtg kasik satu bungkusan ada riben kat aku. Tercengang sekejap. Dia kata sebab aku pakai tudung kuning dan baju seluar hitam. Bangga sekejap aku.
Oh, gembiranya..
p/s: Kalo datang bank waktu dekat ngan lunch hour, dia layan ala kadar je, sebab dia nak kejar waktu break dia.

4 comments:

Handsome Rob said...

Jom ramai2 gi Maybank pakai macam Dzeti.

pika pikah said...

gila observant hg weh, leh taw sekor2 yg keja tu cmna. hehhee...

btw mebi lps ni klaw p maybank nk try nsib pkai bju itam kuning jugak. =D

p/s: hg bwt apa kt umah cuti2 ni?

mardotti zaaba said...

hahaha. mmg dia kasi ke? ok nk try plak lepas ni.

hows hols?

alfina said...

pergi a cuba pakai kaler itu..

observant la jugak dah 3 hari berturut dok melepak di situ.

hols is great..